Android Kryptowährung

Bitcoin-dominantie zakt naar laagste niveau in 3 jaar als Ethereum, talrijke concurrenten winnen BTC – markten en prijzen

Written by admin

Bitcoin-dominantie is gedaald tot het laagste niveau in iets meer dan drie en een half jaar sinds 3 juni 2018, met 37%. Vorig jaar, eind maart, zweefde de bitcoin-dominantie net boven de 60%-zone, maar sindsdien zijn talloze marktkapitalisaties voor digitale activa in waarde gestegen en hebben ze gaandeweg bekendheid gekregen in de marktranglijsten.

Bitcoin-dominantie daalt onder 38%

De crypto-economie heeft momenteel ongeveer 12.247 crypto-activa die worden verhandeld op 542 beurzen wereldwijd. Crypto-markten zijn de afgelopen 24 uur meer dan 7% kwijtgeraakt en zijn om 8:00 uur (EST) gedaald tot een dieptepunt van $ 2,16 biljoen.

Terwijl mensen de individuele cryptomarktkapitalisaties regelmatig meten, is de marktwaardedominantie van bitcoin, vergeleken met de rest van de kapitalisaties, gemeten sinds het bestaan ​​van meerdere cryptomarkten.

Gedurende de eerste jaren, BTC De dominantie lag ruim boven het bereik van 90%, in termen van dominantie op het gebied van marktkapitalisatie. Dominantie werd meer geregistreerd in de maand mei 2013, en op dat moment, BTC dominantie was 94%.

Dit werd gemeten tegen crypto-activa zoals namecoin, novacoin, litecoin, terracoin, feathercoin en freicoin. Tussen mei 2013 en februari 2017 bleef de marktdominantie van bitcoin boven de 80%.

Sinds 26 februari 2017 is bitcoin echter niet in staat geweest om terug te springen boven de 80%-zone en is het pas iets meer dan een jaar geleden, afgelopen januari, tot 70% gekomen.

11 munten naast Bitcoin en Ethereum Commando meer dan 20% van de crypto-economie

BTC‘s dominantie loopt momenteel uit op 37,7%, terwijl ethereum (ETH) beveelt 18,6%. Hoewel ethereum een ​​geduchte vijand is, zijn veel andere crypto-caps het dominante gebied van bitcoin binnengedrongen.

Tether, binance-munt, solana, usd-munt, cardano en xrp hebben meer dan 15% van de crypto-economie van $ 2,18 biljoen in handen. De bovengenoemde munten, plus terra, polkadot, lawine, dogecoin en shiba inu zijn gelijk aan 20,63% van de crypto-economie.

Al deze munten, inclusief ethereum en het verwijderen van SHIB, hebben meer dan 1% of meer in de dominantie van de cryptomarktwaardering. Sinds januari 2021, wanneer BTC‘s dominantie was 70%, een groot aantal altcoins hebben de marktkapitalisatie van bitcoin gesmoord.