Android Artikel Kryptowährung

Analisten geloven dat de prijscyclus van Bitcoin onvolledig is, handelaar zegt dat de volgende stap van BTC de top van de cyclus zou moeten zijn – Marktupdates

Written by admin

De prijs van bitcoin is de afgelopen 30 dagen met 16% gedaald en sinds de all-time high (ATH) van de crypto-activa op 10 november 2021 heeft bitcoin meer dan 38% verloren sinds het die dag $ 69K per eenheid overschreed. Ondertussen discussiëren crypto-advocaten woedend over de vraag of dit een bitcoin-bearmarkt is of dat de bullmarkt nog steeds intact is. Voor veel waarnemers is de huidige marktcyclus van bitcoin niet compleet, omdat er geen solide piek is gevormd, en speculanten verwachten nog steeds dat er een nieuwe zeepbel zal ontstaan.

De vier fasen van de prijscyclus – Bitcoin-handelaren debatteren cycluspositie, handelaar houdt vol dat ‘begin februari de zet zal zijn’

Veel digitale valutahandelaren letten op toppen en bodems en de vier stadia van de marktcyclus. De fasen omvatten de accumulatiefase, de opwaartse trendfase, de distributiefase en de neerwaartse trend of capitulatiefase. Je zou kunnen zeggen dat de accumulatiefase 666 dagen geleden plaatsvond op 12 maart 2020, toen de prijs van bitcoin gleed naar beneden de zone van $ 4K per eenheid. Op die dag in maart kondigde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aan dat de wereld te maken had met de uitbraak van Covid-19 en noemde het een ‘pandemie’.

Op die dag, ook wel bekend als ‘Black Thursday’, waren de wereldwijde markten wereldwijd in rep en roer en verloor de crypto-economie in een mum van tijd miljarden, maar de herstel- en accumulatiefase van de crypto-economie begon de volgende dag. De prijs van bitcoin (BTC) bleef uptrend en ging gestaag naar de markup-fase als BTC had eindelijk de $ 20K 2017 all-time high overtroffen. Uiterlijk op 7 januari 2021, BTC’s prijs bereikte $ 40K voor het eerst in de geschiedenis. Half mei, BTCDe prijs bereikte voor het eerst de $66K-zone en zakte kort daarna onder die regio.

De prijs van Bitcoin zakte rond 21 september 2021 onder de $40K-zone en mensen beweerden dat de prijstop er nog niet was. Ze waren correct, want 50 dagen later was de prijs van? bitcoin (BTC) bereikte op 10 november vorig jaar een levenslange prijs van $ 69K per eenheid. Toch zijn crypto-advocaten van mening dat de bull-cyclus nog niet voorbij is en dat er mogelijk nog een parabolische opwaartse trend in het verschiet ligt. De meeste bitcoiners proberen cycli te meten door gebruik te maken van de tijd tussen BTChalveringscyclus.

Door de schaarste van bitcoin stijgt de prijs doorgaans vóór de halvering van de beloning, en wordt de volgende halvering verwacht 850 dagen vanaf nu op 6 mei 2024. Dat is nog meer dan twee jaar verwijderd en men gelooft heilig dat de bullmarkt die leidde BTC tot $ 69K is nog steeds in het spel. Bitcoiners verwachten nog steeds een dubbele bubbel vergelijkbaar met 2013 waar de prijs de $69K-zone overschrijdt en hoger piekt. Expert in cryptomarkt Bobby Axelrod denkt dat waarnemers begin februari getuige zullen zijn van de volgende grote stap.

“Deze volgende etappe omhoog, deze volgende 60-daagse cyclus begint”, tweette Axelrod. “Begin februari is DE MOVE. Waar de prijs van bitcoin na de volgende zet terechtkomt, zou de cyclustop IMO moeten zijn. Ik zal het in ieder geval als zodanig behandelen.”

Crypto-advocaten verwachten een opleving van de Bitcoin-prijs – ‘Prijscrash betekent dat de opwaartse piek eerder komt’

Crypto-supporter Colin, gastheer van de YouTube-show “Colin Talks Crypto” denkt dat de marktcyclus is verlengd. “Vanwege de schijnbare verlenging van de cyclus van deze bull run, denk ik nu dat het * waarschijnlijker * is dat we een bitcoin-prijs van $ 300.000 zien dan een bitcoin-prijs van slechts $ 100.000,” de Youtuber zei op 5 januari. Dezelfde dag, Colin getweet:

Ik ben blij dat de bitcoin-prijs aan het crashen is – niet omdat ik wil dat de prijs daalt, maar omdat het betekent dat de opwaartse stijging eerder zal komen. Het is zoiets van, ‘laten we deze crash voorbij zien te krijgen, zodat we naar meer bullish terrein kunnen gaan!’

Veel andere crypto-supporters denken er net zo over. Het Twitter-account genaamd “Wicked Smart Bitcoin” schreef: “Perfecte plek om te stuiteren IMO. Rekt iedereen die naar $ 43k verlangde en nu iedereen tekort komt (verwacht een uitsplitsing naar $ 40k) zal rekt krijgen. Choppity chop chop. Handel niet en gebruik geen hefboomwerking. Koop gewoon een plek, zelfbewaring en HODL voor een cyclus of twee. Laat hyperbitcoinisatie zijn werk doen.”

‘De kots in het midden’

Het Twitter-account genaamd @therationalroot deelde een grafiek van alle bitcoin-prijscycli en de all-time high (ATH) prijsposities die binnen de cycli werden geregistreerd. “De cyclus van 2021 tot nu toe gaf ons 32 blauwe stippen (ATH’s)”, de bitcoin-advocaat zei. “We hadden 72 in de cyclus van 2017 en 52 in de cyclus van 2013. Laat het vuurwerk voor 2022 maar beginnen.” De handelaar, ondernemer en investeerder Bob Loukas beschreef de cyclus als een “middelpunt kots”. Loukas zei:

Dag 31 van de bitcoin-cyclus, het middelpunt van de kots. De overlay is de Cyclus van 23 mei – 20 juli 2021. Geen fan van overlays, ik ruil ze niet in, maar vergelijkbare omstandigheden. Ik denk dat $40k altijd het belangrijkste niveau was. Belangrijker is de vroege [February] tijdstip.

Momenteel, De logaritmische groeicurve van bitcoin toont drie bullruns met extreme pieken, maar de huidige cyclus lijkt onvolledig en bijna onbeslist. De grafiek laat zien dat er slechts twee keer in de prijsgeschiedenis van bitcoin is geweest waar het onder de gele lage ontwikkelingslijn gleed, en de laatste keer dat het gebeurde was op 12 maart 2020 (Zwarte Donderdag). Het einde van de grafiek en de gele lage dev-lijn geven aan dat: BTC‘s prijs zal niet lager zijn dan $ 25K als het het power-law corridor-model zonder afwijking handhaaft.

Halverwege de afkoeling: analisten geloven dat de prijscyclus van Bitcoin onvolledig is, handelaar zegt dat de volgende stap van BTC de top van de cyclus zou moeten zijn

Het is veilig om te zeggen dat de meeste bitcoiners, zelfs met de meest geavanceerde technische analysevaardigheden, niet zeker weten waar de prijs van bitcoin naartoe gaat. Tai Zen, zegt de cryptohandelaar, ondernemer en CEO van het handelswebportaal cryptocurrency.market dat mensen moeten wachten tot de bearmarkt om altcoins te verwerven.

“Bitcoin is te koop onder $ 50K (laser eye-prijs)”, tweette Zen. “We raden af ​​om munten te kopen tijdens een bullmarkt. Als je echter extra geld hebt en jeuk hebt om in crypto te springen, dan is de enige munt die ik zou kopen: BTC [and] niets anders, ‘voegde Zen eraan toe.