Artikel exklusiv Kryptowährung

Chinees hardhandig optreden versterkt Bitcoin-mijnbouw in Thailand, grotere investeerders kijken naar operaties in Laos – Bitcoin-mijnbouw

Written by admin

Een hardhandig optreden tegen bitcoin-mining door China heeft geleid tot een toename van het aantal Thaise investeerders dat mijnbouwplatforms heeft verworven en exploiteert, aldus een rapport. Het rapport voegt eraan toe dat veel van deze investeerders momenteel tussen de $30 en $40 per dag verdienen met elke mijnbouwinstallatie.

Chinees hardhandig optreden en het effect op de prijzen van mijnbouwinstallaties

Het aantal bitcoin-mijnwerkers in Thailand steeg in 2021 nadat China’s voortdurende hardhandig optreden tegen bitcoin-mijnbouw grote spelers in de industrie dwong te stoppen of hun apparatuur naar landen met vriendelijkere regelgeving te verzenden.

Zoals uitgelegd in een Aljazeera verslag doen van, maakte een korte prijsdaling die volgde op de beperkingen het voor veel kleinere investeerders mogelijk om de mijnuitrusting te verwerven van de vluchtende, in China gevestigde mijnwerkers. Hoewel de prijzen van mijnbouwplatforms sindsdien zijn teruggekeerd naar meer dan $ 13.000 voor elke nieuwe machine, wordt gesuggereerd dat de vraag naar de machines niet is afgenomen.

Om de bewering te ondersteunen dat Thaise investeerders nog steeds mijnbouwuitrusting kopen, citeert het rapport Pongsakorn Tongtaveenan, een zakenman die de Antminer SJ19 Pro heeft gekocht van mijnwerkers die China ontvluchten en deze aan lokale investeerders verkopen. In het rapport geeft Tongtaveenan zijn mening over waarom zijn landgenoten investeren in de mijnbouwplatforms.

Hij zei:

Bitcoin is het goud van de digitale wereld. Maar een mijnbouwplatform is net als goudmijnaandelen: je krijgt dividend uitgekeerd volgens de goudprijs. Er zijn nu ongeveer 100.000 Thaise mijnwerkers.

Thai Investors Eye Mining in Laos

Volgens het rapport verdienen sommige van deze mijnwerkers tussen de $30 en $40 door de machines te laten draaien. Voor anderen, zoals een niet nader genoemde bitcoin-enthousiasteling die mijnwerker is geworden, bleek het Chinese hardhandig optreden een belangrijk keerpunt te zijn.

“Op het moment dat China crypto verbood, waren we extatisch. Ik heb het allemaal in drie maanden terugverdiend’, zei de mijnwerker die beweert $ 30.000 te hebben gebruikt om zijn mijnbouw op zonne-energie op gang te brengen.

Ondertussen overwegen grotere Thaise investeerders om activiteiten op te zetten in het naburige Laos, dat onlangs mijnbouwvergunningen heeft gegeven aan zes bedrijven en waar de kosten van elektriciteit goedkoper zijn. Echter, net als andere potentiële investeerders, zullen Thaise investeerders die in Laos willen investeren, moeten voldoen aan de initiële voorwaarden, waaronder het kopen van elektriciteit ter waarde van $ 1 miljoen van het Laotiaanse staatsnet per jaar en het betalen van een hoge exploitatievergoeding.