Artikel Kryptowährung

Crypto-investeerders in Thailand betalen 15% vermogenswinstbelasting, rapport onthult – Belastingen

Written by admin

Crypto-gerelateerde winsten, zoals die welke voortvloeien uit de handel in digitale valuta, zullen worden belast tegen een tarief van 15%, heeft een ambtenaar van het ministerie van Financiën bekendgemaakt aan de lokale pers in Thailand. Na de aanzienlijke marktgroei van vorig jaar, is de afdeling van plan het toezicht op de cryptohandel in 2022 te verbeteren.

Thailand dringt er bij cryptohandelaren op aan om winsten op belastingaangiften te melden

Het ministerie van Financiën in Thailand raadt investeerders aan om bij het indienen van hun belastingaangiften dit jaar hun inkomsten uit cryptoholdings aan te geven, meldt de Bangkok Post donderdag. Kapitaalwinsten uit cryptocurrency-handel zullen worden onderworpen aan een belasting van 15%, voegde de krant eraan toe, een bron van het ministerie citerend.

De verplichting betreft alle belastingbetalers die winst hebben gemaakt uit transacties met cryptocurrencies, inclusief investeerders en exploitanten van cryptominingfaciliteiten, verduidelijkt de functionaris. De uitwisseling van digitale activa zal echter worden vrijgesteld van de heffing.

Winsten uit de handel in cryptovaluta worden beschouwd als belastbaar inkomen op grond van artikel 40 van het koninklijk besluit tot wijziging van de belastingcode nr. 19, legt het rapport uit. Met het oog op de aanzienlijke uitbreiding van de markt voor digitale activa in 2021, zijn de financiële autoriteiten nu van plan hun toezicht op de munthandelactiviteiten in het land te verbeteren.

Niet alle aspecten van crypto-belasting zijn echter duidelijk, zoals een vertegenwoordiger van de industrie heeft opgemerkt. Akalarp Yimwilai, mede-oprichter en chief executive van crypto-exchange Zipmex, merkte op dat er nog veel vragen zijn over het berekenen van winst. Een daarvan is of winsten van een prijsstijging naarmate de Amerikaanse dollar sterker wordt, als winst worden beschouwd. Hij werkte verder uit:

Belastingmethoden en -berekeningen moeten beknopter, duidelijker en begrijpelijker zijn. Veel mensen die ik ken, willen belasting betalen, maar weten niet hoe ze die moeten berekenen.

Hij voegde eraan toe dat Zipmex heeft geprobeerd een systeem te ontwikkelen waarmee zijn klanten hun winsten en verliezen kunnen inschatten, maar de taak bleek moeilijk op te lossen. “Als de belastingdienst echt zo’n geavanceerd data-analysesysteem heeft dat het de winst van cryptocurrencies nauwkeurig kan berekenen, zou het een groot voordeel zijn om het met de industrie te delen”, merkte hij op.

Autoriteiten in Thailand, een belangrijke toeristische bestemming, hebben geprobeerd een vriendelijke houding aan te tonen ten opzichte van het groeiende aantal gebruikers van cryptocurrency, vooral onder bezoekers. In september heeft de toeristische autoriteit van het land bekend gemaakt het wilde bevorderen wat het beschreef als een “cryptourism-atmosfeer” en in november zijn gouverneur benadrukte dat Thailand een ‘crypto-positieve samenleving’ moet worden. Vorige maand hebben functionarissen van de Bank of Thailand verklaarde dat cryptobetalingen niet illegaal zijn.