Artikel exklusiv Kryptowährung

Goldman Sachs voorspelt dat Bitcoin $ 100K kan bereiken, aangezien BTC het marktaandeel van goud blijft nemen als waardeopslag – Markten en prijzen

Written by admin

Goldman Sachs heeft voorspeld dat de prijs van bitcoin $ 100.000 zou kunnen bereiken. De wereldwijde investeringsbank is van mening dat bitcoin marktaandeel van goud zal blijven afnemen naarmate de acceptatie van cryptocurrency groeit.

Goldman Sachs ‘Bitcoin vs Goud Voorspelling

Goldman Sachs-analist Zach Pandl, co-hoofd van de wereldwijde valutastrategie, schetste dinsdag de toekomstige vooruitzichten voor bitcoin in een onderzoeksnota aan klanten.

De analist van Goldman Sachs verwacht dat bitcoin in 2022 marktaandeel van goud zal blijven afnemen naarmate cryptocurrencies op grotere schaal worden toegepast. De onderzoeksnota details:

Bitcoin kan toepassingen hebben die verder gaan dan alleen een ‘waardeopslag’ – en digitale activamarkten zijn veel groter dan bitcoin.

De analist merkte op dat de voor de float gecorrigeerde marktkapitalisatie van bitcoin momenteel minder dan $ 700 miljard bedraagt. De cryptocurrency is goed voor een aandeel van 20% in de “store of value” -markt, die goud en bitcoin omvat. Deze markt is ongeveer $ 2,6 biljoen waard, legt het biljet uit.

In zijn lijst met voorspellingen voor 2022 zei Goldman Sachs dat bitcoin in de loop van de tijd “hoogstwaarschijnlijk” een groter deel zal worden.

Pandl zei dat als het aandeel van bitcoin in de waardeopslagmarkt “hypothetisch” zou stijgen tot 50% in de komende vijf jaar, de prijs van BTC zou oplopen tot iets meer dan $ 100.000. De analist voegde toe:

We denken dat het vergelijken van de marktkapitalisatie met goud kan helpen om parameters op plausibele resultaten voor bitcoin-rendementen te zetten.

Bovendien wees de analist van Goldman Sachs erop dat hoewel het verbruik van middelen door het Bitcoin-netwerk een obstakel kan zijn voor institutionele acceptatie, het de vraag naar het actief niet zal stoppen, aldus de notitie.

Goldman Sachs heeft vorig jaar zijn cryptocurrency trading desk opnieuw gelanceerd. In juni heeft de firma uitgebreid zijn cryptocurrency-aanbod met etherfutures en opties.