Google Kryptowährung

Illegale crypto-adressen ontvingen in 2021 $ 14 miljard, slechts 0,15% van het transactievolume in verband met misdaad – regulering

Written by admin

Volgens de laatste gegevens van Chainalysis groeide de totale cryptocurrency-waarde die door illegale adressen werd ontvangen tot een nieuw record van $14 miljard in 2021. Hoewel het nieuwe record bijna twee keer zo hoog is als de $7,8 miljard die in 2020 werd opgetekend, vertegenwoordigt slechts 0,15% van het transactievolume voor cryptocurrency in 2021.

Percentage van fondsen dat naar illegale adressen wordt gestuurd, daalt

De waarde van cryptocurrency-gerelateerde misdaden die in 2021 werden geregistreerd, steeg naar een nieuw recordhoogte van 14 miljard dollar, een cijfer dat bijna het dubbele is van de 7,8 miljard dollar die in het jaar 2020 door zogenaamde illegale adressen werd ontvangen. de waarde van geld dat naar illegale adressen wordt overgemaakt, is nog steeds veel lager dan de gemiddelde groei van de crypto-economie, blijkt uit de nieuwste Chainalysis-gegevens.

Rapport: illegale crypto-adressen ontvingen in 2021 $ 14 miljard, slechts 0,15% van het transactievolume in verband met misdaad

In een recente blog na door het transactievolume van de crypto-economie voor 2021 van $ 15,8 biljoen af ​​te breken, beweert het blockchain-analysebedrijf Chainalysis dat de groei in waarde van fondsen die naar illegale adressen worden overgedragen, geen indicatie is dat de ruimte nu wordt gedomineerd door criminelen. Deze groei kan eerder een hint zijn van hoe ver de crypto-economie in 12 maanden is gegroeid.

Ter illustratie, de blogpost wijst op de 567% groei in cryptotransactievolume die het analysebedrijf koppelt aan de toenemende acceptatie van cryptocurrencies. Chainalysis biedt ook haar visie op de groeiende kloof tussen het volume van illegale activiteiten en het legitieme volume:

In feite, met de groei van het legitieme gebruik van cryptocurrency die de groei van het criminele gebruik ver overtreft, is het aandeel van illegale activiteiten in het transactievolume van cryptocurrency nog nooit zo laag geweest.

Cryptocriminaliteit belemmert adoptie

Om zijn standpunt te ondersteunen dat het aandeel van illegale activiteiten in het transactievolume van cryptocurrency aan het afnemen is, wijst Chainalysis op de gegevens waaruit blijkt dat misdaadgerelateerde adressen slechts 0,15% van de volumes in 2021 voor hun rekening namen. Dit cijfer is lager dan de 0,62% die in 2020 werd opgetekend en de 3,37% die in 2019 werd opgetekend.

Rapport: illegale crypto-adressen ontvingen in 2021 $ 14 miljard, slechts 0,15% van het transactievolume in verband met misdaad

Ondanks het feit dat het percentage criminele crypto-overdrachten in verhouding tot de totale transactievolumes laag is, geeft Chainalysis nog steeds toe dat “criminele misbruik van cryptocurrency enorme belemmeringen vormt voor verdere acceptatie.” De post stelt dat dergelijk misbruik vaak “de kans vergroot dat beperkingen worden opgelegd door regeringen, en het ergste van alles dat onschuldige mensen over de hele wereld het slachtoffer worden.”

De blogpost suggereerde ook dat wetshandhavingsinstanties steeds bedrevener worden in het bestrijden van op cryptocurrency gebaseerde misdaden. Het citeert de aanklacht van verschillende crypto-investeringszwendel door de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC), evenals: OFAC’s sanctie van twee in Rusland gevestigde cryptocurrency-platforms.