Artikel Google

Mozilla ‘pauzeert de mogelijkheid om crypto te doneren’ na klachten en ‘milieu-impact’ overwegingen – Bitcoin News

Written by admin

Op 31 deember kondigde Mozilla, de softwaregemeenschap die in 1998 werd opgericht, aan dat het donaties van crypto-activa via Bitpay accepteerde. Kort na de aankondiging klaagde een aantal mensen echter over de beslissing die het bedrijf nam. Een week later heeft Mozilla aangekondigd dat het voorlopig afstand neemt van de acceptatie van digitale valuta en “de mogelijkheid om cryptocurrency te doneren heeft gepauzeerd”.

Mozilla onthulde vorige week crypto-acceptatie en trok zich snel terug na terugslag

Vorige week onthulden Mozilla, de huidige eigenaren van de Gecko-layout-engine, de Thunderbird-e-mailclient en de Firefox-webbrowser dat het cryptodonaties accepteerde via de betalingsverwerker Bitpay. “Doeken in dogecoin? HODLing wat bitcoin [and] etherische? We gebruiken Bitpay om donaties in cryptocurrency te accepteren,” Mozilla getweet toen.

Mozilla-medeoprichter Jamie Zawinski bekritiseerd Mozilla’s crypto-acceptatiebesluit onmiddellijk na de tweet. “Hallo, ik weet zeker dat degene die dit account beheert geen idee heeft wie ik ben, maar ik heb Mozilla opgericht en ik ben hier om f*** you and f*** this te zeggen,” zei Zawinski. “Iedereen die bij het project betrokken is, zou zich diep moeten schamen voor deze beslissing om samen te werken met planeetverbrandende Ponzi-grifters.”

Vele anderen schamend Mozilla vanwege het zogenaamde effect van de crypto-industrie op klimaatverandering. “Bitcoin is zo slecht voor het milieu”, Rich Burroughs antwoordde naar de tweet van Mozilla. “Misschien” [want to] heroverweeg dit. De planeet is toch wel belangrijker dan een webbrowser.”

April King, een andere voormalige Mozilla-ontwikkelaar en beveiligingsingenieur bij Dropbox, reageerde: Hé Mozilla. Je herinnert je me waarschijnlijk niet meer, maar ik heb het Mozilla Observatorium gemaakt, de Mozilla SSL-configuratiegenerator, de Firefox-certificaatviewer vernieuwd en Mozilla een half decennium veilig gehouden. Ik kan niet beginnen uit te drukken hoe teleurgesteld ik ben in deze beslissing.”

Mozilla houdt een ‘belangrijke discussie over de milieu-impact van cryptocurrency’ en pauzeert vervolgens de acceptatie van cryptodonaties

Het lijkt erop dat Mozilla de klachten niet op prijs stelde en op 6 januari 2022 reageerde het bedrijf op de kritiek. “Vorige week hebben we een herinnering getweet dat Mozilla cryptocurrency-donaties accepteert. Dit leidde tot een belangrijke discussie over de milieu-impact van cryptocurrency. We luisteren en ondernemen actie”, Mozilla zei. Het softwarebedrijf toegevoegd:

Gedecentraliseerde webtechnologie blijft een belangrijk gebied voor ons om te verkennen, maar er is veel veranderd sinds we cryptodonaties zijn gaan accepteren. Dus vanaf vandaag bekijken we of en hoe ons huidige beleid ten aanzien van cryptodonaties past bij onze klimaatdoelstellingen. En terwijl we onze beoordeling uitvoeren, pauzeren we de mogelijkheid om cryptocurrency te doneren.

Al geruime tijd beweren crypto-sceptici dat digitale activa zoals bitcoin slecht zijn voor het milieu, met name de proof-of-work (PoW)-mining die is gekoppeld aan het Bitcoin-netwerk. De milieuklachten zijn: zei ongegrond te zijn door een aantal aanhangers van crypto-activa die geloven dat “bitcoin een van de” meest milieuvriendelijk financiële netwerken.”

Veel mensen geloven zelfs dat regeringen en centrale banken moet de schuld krijgen voor het schaden van het milieu. Voorstanders van Crypto benadrukken dat hoewel de energiezorgen het afgelopen jaar zijn toegenomen, niemand bespreekt het koolstof- en militair geweld dat de Amerikaanse dollars ondersteunt.