Uncategorized

CEO van Mirror Trading International Bitcoin Ponzi Scheme gearresteerd in Brazilië – Regelgeving Bitcoin News

Written by admin

Johann Steynberg, de gezochte CEO van Mirror Trading International, werd onlangs gearresteerd door de Braziliaanse politie nadat hij was betrapt op het gebruik van een vals document. De arrestatie, die plaatsvond in de provincie Goiás, werd uitgevoerd door de Braziliaanse militaire politie.

Valse identiteitsbewijzen, laptops en creditcards in beslag genomen

Johann Steynberg, de CEO van Mirror Trading International (MTI), een bitcoin Ponzi-schema, werd onlangs gearresteerd door de Braziliaanse wetshandhaving nadat hij was betrapt op het gebruik van een vals document, hebben rapporten uit het Zuid-Amerikaanse land gezegd. Na de arrestatie werden ook creditcards, laptops en valse identiteitsbewijzen in beslag genomen.

Volgens verschillende Portugeestalige rapporten werd Steynberg, die op de lijst met gezochte personen van Interpol staat, in de provincie Goiás aangehouden door leden van een elite-eenheid van de Braziliaanse militaire politie.

In een stelling de Braziliaanse militaire politie bevestigde de arrestatie en deelde ook details over de stappen die werden genomen voordat het besluit werd genomen om Steynberg gevangen te nemen. De verklaring legt uit:

Na een intensief identificatie- en opvolgingswerk, en met behulp van informatie doorgegeven door de Federale Politie, was het mogelijk om de verdachte te identificeren en te benaderen, die op het moment van de aanpak een vals document voorlegde.

Steynberg beboet voor gebruik vals document

Naast zijn arrestatie voor zijn rol als het belangrijkste brein achter het MTI bitcoin Ponzi-schema, zei de Braziliaanse militaire politie dat Steynberg ook een boete moet betalen met betrekking tot zijn gebruik van een vals document.

Zoals eerder gemeld door Bitcoin.com News, Steynberg verdwenen eind december 2020, toen berichten naar voren kwamen dat verschillende MTI-investeerders hun geld niet konden opnemen. Kort na zijn verdwijning oordeelde een Zuid-Afrikaanse rechtbank dat MTI voorlopig geliquideerd moest worden.

Sindsdien hebben echter andere meesterbreinen van MTI, die de naam grootste bitcoin zwendel in 2020 — hebben gevochten strijd om het liquidatieproces van het failliete bedrijf te vertragen. Ondertussen heeft een rechtbank uitspraak gedaan over een verzoekschrift dat MTI verklaard een illegale handel is nog in behandeling.