Google Kryptowährung

Cryptocurrency met een waarde van $ 435 miljoen in vijf jaar door 12 Britse politiediensten in beslag genomen – regulering

Written by admin

De Britse politie heeft onthuld hoeveel cryptocurrency ze in de afgelopen vijf jaar in beslag hebben genomen als reactie op verzoeken om vrijheid van informatie. De London Metropolitan Police nam meer bitcoins in beslag dan andere politiedistricten.

Britse politie onthult informatie over in beslag genomen cryptovaluta

Twaalf van de 43 Britse politiediensten hebben in de afgelopen vijf jaar cryptocurrency ter waarde van ongeveer £ 322 miljoen ($ 435 miljoen) in beslag genomen in strafrechtelijk onderzoek, meldde New Scientist donderdag, daarbij verwijzend naar verzoeken van de Freedom of Information (FOI) die het had ingediend.

Bitcoin was goed voor 99,9% van de cryptocurrencies die in het VK in beslag werden genomen. De wetshandhaving nam echter ook ethereum, monero, dash en zcash in beslag, zo meldt de publicatie.

De politie die de meeste cryptocurrencies in beslag nam, was de London Metropolitan Police, die £ 294 miljoen in beslag nam BTC. De politie van Greater Manchester heeft £ 25 miljoen in beslag genomen. Sommige politiegemeenten hebben niet gereageerd op de verzoeken.

Ondertussen heeft de Amerikaanse belastingdienst, de Internal Revenue Service (IRS), onthuld in november vorig jaar werd in het fiscale jaar 2021 voor $ 3,5 miljard aan crypto in beslag genomen. Dit vertegenwoordigt 93% van alle fondsen die in dezelfde periode door de recherche van de belastingdienst in beslag zijn genomen. Het bureau verwacht dit jaar miljarden dollars meer aan cryptocurrency te grijpen.