Artikel Kryptowährung

De uittredende vicevoorzitter van de Fed Richard Clarida’s ‘Rebalancing’ Trades ontketenen Fed Trading Ethics Scandal – Economie

Written by admin

Leden van de Amerikaanse Federal Reserve krijgen deze week kritiek nadat de centrale bank haar notulenrapport van de beleidsvergadering van 14-15 december had gepubliceerd. Na de update heeft de vertrekkende vicevoorzitter van de handelsactiviteiten van de Federal Reserve de ethische gesprekken opnieuw aangewakkerd.

De transacties van Richard Clarida onder de loep

De Amerikaanse centrale bank kan de markten opschudden en dit was eerder deze week gezien toen de Federal Reserve de update van de beleidsvergadering van vorige maand publiceerde die de plannen van de Fed aangaf om de rente te verhogen en de kwantitatieve versoepeling (QE) te verminderen. Niet lang daarna publiceerde de New York Times (NYT) een nieuw openbaarmakingsrapport over de vertrekkende vicevoorzitter van de Federal Reserve, Richard Clarida.

NYT-auteur Jeanna Smialek schreef dat “gecorrigeerde onthullingen aantonen dat vicevoorzitter Richard H. Clarida een aandelenfonds heeft verkocht en het vervolgens snel heeft teruggekocht vóór een grote aankondiging van de Fed.” De verslaggever voegde er verder aan toe dat “Clarida, de vertrekkende vicevoorzitter van de Federal Reserve, aanvankelijk niet de omvang van een financiële transactie die hij begin 2020 heeft gedaan, heeft bekendgemaakt toen de Fed zich voorbereidde om de markten in te duiken en te redden te midden van de zich ontvouwende pandemie.”

Transacties uitgevoerd door Kaplan en Powell bekritiseerd in het verleden, voormalig ethiekfunctionaris van de regering-Obama noemt Clarida’s transacties ‘eigenaardig’

Het is niet de eerste keer dat leden van de Amerikaanse centrale bank zijn bekritiseerd voor hun handelt. Afgelopen september publiceerde de Wall Street Journal (WSJ) een artikel gepubliceerd die onthulde dat Robert Kaplan, president van de Dallas Fed, “meerdere aandelentransacties van meer dan een miljoen dollar heeft gedaan in 2020, volgens een financieel openbaarmakingsformulier dat door zijn bank is verstrekt.” de controverse geduwd Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell om zijn personeel opdracht te geven een ethisch onderzoek te starten naar de financiële activiteiten van Fed-leden.

Uit het rapport van Smialek blijkt dat de transacties van Clarida… beschreven als “herbalancering” en Clarida noemde de discrepanties “onbedoelde fouten”. Peter Conti-Brown, een Fed-historicus aan de Universiteit van Pennsylvania, vertelde Smialek dat de kwestie met Fed-leden “zeer problematisch” is. Norman Eisen, een ethische functionaris voor de regering-Obama, vertelde de NYT-verslaggever dat het “eigenaardig” was.

“Het is eerlijk om te vragen – in welk opzicht betekent dit een herbalancering?” Eisen merkte verder op.

Leden van de Fed worden veel onderzocht voor de transacties die ze deden voorafgaand aan de vooruitgang van Covid-19-gerelateerd monetair versoepelingsbeleid. Vooral Clarida’s beroepen waren: naar verluidt regelde de dag voordat Powell de noodmaatregelen van de Fed aankondigde om de economie te ondersteunen. De vermeende transacties van het Fed-lid hebben ervoor gezorgd dat politici als senator Elizabeth Warren (D-Mass.) een beroep hebben gedaan op de Securities and Exchange Commission (SEC) om de ethische kwesties te onderzoeken.