Artikel exklusiv

Institutionele beleggers zeggen dat SEC meer macht heeft om crypto te reguleren, prijzen zal verhogen – regulering Bitcoin-nieuws

Written by admin

Institutionele beleggers zijn optimistisch over de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) die meer macht heeft om de cryptomarkt te reguleren, blijkt uit een recent onderzoek. Ze zijn van mening dat als de SEC extra bevoegdheden krijgt, de prijzen van cryptocurrencies een positieve invloed zullen hebben.

Wat institutionele beleggers denken over crypto

Nickel Digital Asset Management, een gereguleerde Europese hedgefondsbeheerder voor digitale activa, heeft onlangs een rapport uitgebracht over de institutionele acceptatie van crypto-activa.

Het rapport bevat een enquête en interviews met 50 vermogensbeheerders en 50 institutionele beleggers in de VS, het VK, Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Samen beheren ze ongeveer $ 108,4 miljard.

Het rapport legt uit dat bezorgdheid over de veiligheid bovenaan de lijst staat van waarom institutionele beleggers sceptisch zijn over beleggen in crypto-activa. Volgens de onderzoeksresultaten beschouwt 79% van alle respondenten de bewaring van activa als de belangrijkste overweging voor het investeren in de crypto-ruimte. Het rapport merkt verder op:

Dit werd gevolgd door 67% die prijsvolatiliteit noemde, 56% die marktkapitalisatie noemde en 49% die de regelgeving noemde.

“Verder 12% nam de CO2-voetafdruk van Bitcoin en andere cryptocurrencies op in hun top drie redenen om niet te investeren”, voegt het rapport toe.

Er is ook gevraagd naar cryptoregulering. SEC-voorzitter Gary Gensler heeft het Congres opgeroepen om de SEC meer macht te geven om crypto-uitwisselingen en activiteiten zoals handel en uitlenen te reguleren.

De meerderheid van de respondenten is optimistisch over het vooruitzicht dat de SEC meer bevoegdheden krijgt om crypto-activa te reguleren. Van hen verwacht 76% dat dit dit jaar wordt toegekend.

Het rapport gedetailleerd:

Als de SEC deze extra bevoegdheden krijgt, denkt 73% van de institutionele beleggers en vermogensbeheerders dat dit een positief effect zal hebben op de prijs van crypto en digitale activa en 32% denkt dat dit een zeer positief effect zal hebben.