exklusiv Kryptowährung

Investeerders in ingestort Zuid-Afrikaans cryptoplatform dringen aan op gevangenisstraf van Africrypt-directeuren – regulering

Written by admin


Een groep investeerders in Africrypt zou naar verluidt aandringen op strafrechtelijke vervolging tegen bestuurders van het inmiddels ter ziele gegane investeringsplatform voor cryptocurrency. Tegenstanders van de stap hebben betoogd dat deze push waarschijnlijk niet zal slagen omdat veel van de investeerders al een deel van hun geld hebben terugbetaald.

Mystery Investor injecteert meer dan $ 5 miljoen in Africrypt

In een nieuwe draai aan de Africrypt-saga neemt een groep investeerders in het ingestorte cryptocurrency-investeringsplatform naar verluidt stappen om ervoor te zorgen dat strafrechtelijke vervolging wordt ingesteld tegen de twee vermiste bestuurders van het bedrijf. De stap van deze investeerders komt slechts een paar weken nadat een mysterieuze investeerder meer dan $ 5 miljoen heeft betaald om Africrypt te redden.

Volgens een Bloomberg verslag doen van, deze groep investeerders wil dat de zaak snel wordt opgelost en heeft de mogelijkheid geopperd om de zaak via een particuliere vervolging te vervolgen. Deze investeerders worden vertegenwoordigd door Sean Pierce van Coast to Coast Special Investigations. In een interview legt Pierce uit waarom de investeerders willen dat de twee directeuren van het cryptoplatform, Raees en Ameer Cajee, strafrechtelijk worden vervolgd. Hij zei:

We dringen erop aan dat de broers worden aangeklaagd voor fraude, diefstal en mogelijk witwassen. Ze kunnen 10 tot 15 jaar krijgen voor een eerste overtreding.

strafrechtelijke vervolging

Sommigen – waaronder een advocaat die Africrypt vertegenwoordigt – hebben echter gesuggereerd dat het onwaarschijnlijk is dat de poging om de Cajee-broers strafrechtelijk te vervolgen zal slagen. Ze beweren dat een regeling waarmee een meerderheid van de investeerders heeft ingestemd voordat ze worden terugbetaald, de controle over al hun claims tegen Afrcrypt aan de mysterieuze belegger geeft.

Zoals voorheen gemeld door Bitcoin.com News, had een meerderheid van Africrypt-investeerders ingestemd met de voorwaarden voorgesteld door Pennython Project Management LLC, een in Dubai geregistreerd bedrijf. Volgens het voorstel zouden beleggers een equivalent van 65 cent krijgen voor elke geïnvesteerde dollar.

Hoewel Pierce in het rapport wordt geciteerd en toegeeft dat sommige van de investeerders die hij vertegenwoordigt inderdaad zijn terugbetaald, benadrukte hij echter dat investeerders “nog steeds doorgaan met de strafzaak omdat er nog steeds geld verloren gaat.”

Denk je dat deze investeerders zullen slagen in hun poging om de Africrypt-directeuren gevangen te zetten? Vertel ons wat je denkt in de comments hieronder.

Terence Zimwara

Terence Zimwara is een in Zimbabwe bekroonde journalist, auteur en schrijver. Hij heeft uitgebreid geschreven over de economische problemen van sommige Afrikaanse landen en over hoe digitale valuta Afrikanen een ontsnappingsroute kunnen bieden.


Afbeeldingscredits: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Vrijwaring: Dit artikel is alleen voor informatieve doeleinden. Het is geen direct aanbod of verzoek tot een aanbod om te kopen of verkopen, of een aanbeveling of goedkeuring van producten, diensten of bedrijven. Bitcoin.com geeft geen beleggings-, belasting-, juridisch of boekhoudkundig advies. Noch het bedrijf, noch de auteur is verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies veroorzaakt of beweerd te zijn veroorzaakt door of in verband met het gebruik van of het vertrouwen op de inhoud, goederen of diensten die in dit artikel worden genoemd.