Android Artikel exklusiv

JPMorgan-rapport stelt dat Ethereum de defi-dominantie zou kunnen verliezen vanwege schaalproblemen – Bitcoin News

Written by admin

Een opmerking van JPMorgan stelt dat Ethereum het risico loopt de defi-dominantie te verliezen als gevolg van het onvermogen om snel effectieve schaaloplossingen te produceren. De notitie, geschreven door Nikolaos Panigirtzoglou, directeur van de wereldwijde marktstrategie bij het bedrijf, verklaarde verder dat andere nieuwe blockchains met slimme contracten dit marktaandeel innemen, in plaats van op Ethereum-zijketens of andere op Ethereum gebaseerde oplossingen.

Ethereum-dominantie op het spel volgens JPMorgan

Een briefje van JPMorgan staten dat Ethereum het komende jaar mogelijk zijn dominantie op het gebied van gedecentraliseerde financiën zal blijven verliezen. In de notitie, geschreven door Nikolaos Panigirtzoglou, directeur van de wereldwijde marktenstrategie bij JPMorgan, staat dat deze dominantie in gevaar komt vanwege de problemen die Ethereum heeft gehad met het opschalen van zijn netwerk.

Hierop stond in de notitie dat schalen:

Wat nodig is voor het Ethereum-netwerk om zijn dominantie te behouden, kan te laat komen.

Ethereum heeft zich gecentreerd op een L2 (Layer 2)-gerichte roadmap, die de opkomst van rollups en zijketens ondersteunt om te proberen alternatieven te vinden voor de intensieve activiteit en hoge kosten die plaatsvinden op de Layer 1-blockchain. Zelfs met deze strategie is het percentage defi-dominantie, dat begin vorig jaar op bijna 100% werd geschat, gedaald tot een schatting van 70% van de markt op dit moment.

De opkomst van nieuwe uitdagers

Panigirtzoglou legt verder uit dat wat problematischer is, het feit is dat Ethereum een ​​deel van zijn invloed in de defi-arena heeft verloren aan andere ketens, in plaats van aan zijn eigen L2-schaaloplossingen. Solana, lawine, BSC, en Terra, een groep van slimme contracten-enabled cryptocurrencies en netwerken die bekend staan ​​als “ethereum killers”, hebben marktaandeel gewonnen en een gemeenschap achter hen gecreëerd.

Dit heeft ook geresulteerd in de prijsstijging van hun respectieve native tokens. Terwijl Ethereum erin slaagde om ook de prijs van zijn netwerkactiva te verhogen, ether (ETH), elk van de bovengenoemde tokens overtroffen ETHoptreden van vorig jaar. Sharding, de strategie die Ethereum zal gebruiken om op te schalen in zijn L1-blockchain, zal pas volgend jaar na de fusie arriveren, wat de proof-of-work (PoW) consensus zal veranderen in een meer energievriendelijke proof-of-of- inzet (PoS) consensus.

De nota concludeerde:

Met andere woorden, Ethereum bevindt zich momenteel in een intense race om zijn dominantie in de toepassingsruimte te behouden, met de uitkomst van die race naar onze mening verre van gegeven.