Artikel exklusiv

Mede-oprichter van Maker noemt UST en MIM ‘Solid Ponzis’ die naar nul zullen gaan – Bitcoin News

Written by admin

Rune Christensen, een van de oprichters van Maker, de gedecentraliseerde autonome organisatie achter het bestuur van stablecoin DAI, heeft zich uitgesproken tegen twee concurrenten. Hij verklaarde dat UST, Terra’s dollar-gekoppelde stablecoin, en MIM, een andere door onderpand gedekte stablecoin, “solide ponzi’s” waren en dat de bearmarkt hun prijzen uiteindelijk naar nul zou leiden.

Mede-oprichter van Maker roept concurrenten uit

Rune Christensen, een van de mede-oprichters van de organisatie achter de oprichting en ontwikkeling van DAI, een gedecentraliseerde stablecoin, heeft twee concurrenten opgeroepen. Christensen aangeduid dat hij het beu was om gezeurd te worden door UST en MIM “reply guys” op Twitter, en zijn mening gaf over deze twee relatief nieuwe stablecoins, door ze te vergelijken met DAI. Christensen verklaarde:

Kijk, UST en MIM zijn solide ponzi’s en dat respecteer ik. Je kunt er zeker goed aan verdienen. Maar ze zijn niet gebouwd voor veerkracht en ze gaan naar 0 zodra de markt echt draait.

Christensen werkte verder uit door aan te geven dat DAI is gebouwd voor veerkracht, terwijl hij opmerkt dat het project het meest betrouwbaar is als het gaat om slimme contracten en onderpandbeveiliging. Echter, UST omgedraaid DAI als het meest waardevolle stablecoin-project in december. Toch staat DAI op de tweede plaats van gedecentraliseerde stablecoin-projecten op basis van marktkapitalisatie.

Anders ontworpen

Hoewel MIM, UST en DAI in naam allemaal gedecentraliseerde stablecoins zijn, is elk van hen anders ontworpen. Terwijl DAI en MIM onderpand zijn stabiele munten – wat betekent dat er andere activa zijn die hun waarde ondersteunen in geval van een uitverkoop – is UST een pure algoritmische stabiele munt, waarvan de koppeling wordt gehandhaafd door middel van arbitrage-incentives.

Kritiek op deze collateralized stablecoins is afkomstig van het feit dat sommige van de fondsen die de activa ondersteunen, zijn samengesteld uit gecentraliseerde stablecoins. In feite, volgens een grafiek mits door Christensen, is 37,4% van de gegenereerde DAI gedekt door USDC. Christensen wees er echter op dat MIM in dit opzicht ook problemen had, en zinspeelde op de mogelijkheid dat het een hoger percentage van zijn steun zou hebben op basis van gecentraliseerde stablecoins.

De stablecoin-sector groeide vorig jaar massaal, met USDT, de grootste stablecoin op de markt, gaande van een marktkapitalisatie van $ 20 miljard aan het begin van 2020 tot een kapitalisatie van bijna $ 80 miljard vanaf 2021. Maar gedecentraliseerde alternatieven groeiden zelfs nog meer, waarbij UST zijn marktkapitalisatie met meer dan 50 keer vermenigvuldigde. Op dezelfde manier is MIM erin geslaagd om een ​​kapitalisatie van $ 4,6 miljard te bereiken sinds de oprichting in september vorig jaar.