Artikel Google Kryptowährung

Solana erkent formeel problemen met ‘High Compute’-transacties die het netwerk verstoppen – Bitcoin News

Written by admin

Solana, een top tien van cryptovaluta met slimme contracten volgens marktkapitalisatie, heeft erkend dat het wordt geconfronteerd met een reeks problemen die de prestaties van zijn netwerk belemmeren. Het officiële account van de status van het netwerk, evenals de statuspagina, meldde dit incident gisteren. Dit is het laatste probleem waarmee Solana wordt geconfronteerd na verschillende netwerkstoringen in de afgelopen maanden.

Solana geconfronteerd met doorvoerproblemen

Solana, een cryptocurrency met slimme contracten, heeft formeel erkend dat zijn netwerk prestatieproblemen heeft die de doorvoer van het systeem beïnvloeden en ervoor zorgen dat het bepaalde transacties laat vallen. Het rapport was uitgegeven door het Solana Status Twitter-account van het project, dat gebruikers gisteren over de situatie informeerde.

De rekening uitgelegd:

[The network is experiencing] verminderde prestaties als gevolg van een toename van hoge rekentransacties, waardoor de netwerkcapaciteit wordt teruggebracht tot enkele duizenden transacties per seconde. Dit leidt tot langere laad- en transactieverwerkingstijden en sommige mislukte transacties.

Dit rapport is gepost op 6 januari 16:11 UTC en op het moment van schrijven is het probleem nog niet opgelost. Er werd ook gemeld dat de ontwikkelaars eraan werkten om deze problemen aan te pakken en het probleem op te lossen.

Veel ellende

Dit is niet de eerste keer dat het netwerk met dit soort problemen wordt geconfronteerd. Het eerste incident van deze soort — dat de blokproductie van de Solana-validators beïnvloedde — gebeurd op 14 september, toen de Solana-blockchain bijna vertraagde tot een crawl vanwege een probleem met uitputting van bronnen, volgens het Solana Status-account

De blockchain stond toen tegenover een andere probleem op 4 december, toen het hele netwerk werd stopgezet en technici het opnieuw moesten opstarten om het weer correct te laten werken. Op dat moment lag het netwerk ongeveer 5 uur stil, zonder dat er in deze periode transacties of blokkades werden uitgegeven.

Het project heeft te maken gehad met andere soorten problemen met congestie als gevolg van de release van specifieke projecten die ook het netwerk hebben overvol, zoals gebeurde op 13 december toen de launch van een project genaamd Solchicks beïnvloedde de stabiliteit van de blockchain.

Maar op 4 januari waren er weer rapporten over Solana die wordt geconfronteerd met een DDoS-aanval via spamtransacties. Deze rapporten werden echter ontkracht door Anatoly Yakovenko, mede-oprichter van Solana, die verklaarde dat “er wat congestie was als gevolg van verkeerd gemeten overgangen, en sommige gebruikers ondervonden hun txs-time-out en moesten het opnieuw proberen.”

Maar zelfs met al deze problemen overtrof het totale aantal Solana-transacties dat van zijn rivalen in december, registreren 45 miljard transacties.