Artikel

Betalingen Giant onderzoekt lancering Stablecoin om crypto-aanbod te stimuleren – Aanbevolen Bitcoin-nieuws

Written by admin

Paypal werkt naar verluidt aan een stablecoin die wordt ondersteund door de Amerikaanse dollar om zijn cryptocurrency-aanbod uit te breiden. “We zullen natuurlijk nauw samenwerken met relevante regelgevers”, benadrukte het bedrijf.

Paypal onderzoekt de lancering van zijn eigen door USD ondersteunde Stablecoin

Paypal Holdings Inc. onderzoekt naar verluidt de lancering van zijn eigen stablecoin, ondersteund door de Amerikaanse dollar, als onderdeel van de cryptocurrency-push van het bedrijf, meldde Bloomberg vrijdag.

Jose Fernandez da Ponte, senior vice-president van crypto en digitale valuta bij Paypal, bevestigde de publicatie:

We onderzoeken een stablecoin; als en wanneer we vooruitgang willen boeken, zullen we natuurlijk nauw samenwerken met relevante regelgevers.

Het bewijs van Paypal’s stablecoin werd voor het eerst opgemerkt door ontwikkelaar Steve Moser, die zijn bevindingen deelde met het nieuwscentrum. Hij zag verborgen code en afbeeldingen in de app van Paypal die werk tonen op “Paypal-munt” die wordt ondersteund door de Amerikaanse dollar.

Een woordvoerster van Paypal legde uit dat de afbeeldingen en code in de Paypal-app afkomstig zijn van een recente interne hackathon. Dit betekent dat het uiteindelijke logo, de naam en de kenmerken van de stablecoin kunnen verschillen van wat momenteel in de code wordt weergegeven.

Fernandez da Ponte zei onlangs op de Unchained-podcast dat Paypal “nog geen stablecoin heeft gezien die speciaal is gebouwd voor betalingen”, aldus de publicatie.

Opmerkend dat een stablecoin betalingen op grote schaal zou moeten ondersteunen en veiligheid moet hebben voor het gebruik van de betalingsgigant, meende hij:

Er zou duidelijkheid moeten komen over de regelgeving, de regelgevende kaders en het soort vergunningen dat in deze ruimte nodig is.