Artikel exklusiv Kryptowährung

Bronnen van de regerende partij ontkennen plan om 40% belasting te heffen op crypto-opbrengsten in Turkije – regulering

Written by admin

De regering in Turkije is niet van plan om een ​​heffing van 40 procent op crypto-gerelateerde winsten op te leggen, zoals wel wordt beweerd, hebben leden van de regerende AKP-partij aan de lokale pers aangegeven. Ze hebben ook benadrukt dat de huidige regelgevende inspanningen gericht zijn op het creëren van een duurzame omgeving voor de blockchain-industrie.

Turkije vestigt regelgevende basis voor cryptocurrency-markt

Een wetgevingsvoorstel dat is toegesneden op het reguleren van de handel in cryptocurrency in Turkije zal waarschijnlijk worden ingediend aan het parlement in de komende weken. Bronnen van de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP), de heersende politieke macht van het land, hebben de beschuldigingen dat de autoriteiten in Ankara de winsten van cryptocurrency gaan belasten met een tarief van 40%, “sterk ontkend”, meldde de Turkse krant Hürriyet.

Een van de AKP-vertegenwoordigers, de plaatsvervangend leider van de parlementaire fractie van de partij Mustafa Elitaş, merkte vorige maand op sociale media op dat de nieuwe wet zal dienen om het cryptosysteem van Turkije te reguleren, terwijl “kwaadaardige handelingen worden voorkomen, investeerders worden beschermd en grieven worden bestreden”, zoals hij zei. het. Hij merkt op dat door andere instellingen opgestelde concepten ook door de media zijn genoemd, maar benadrukte dat de wetgever het laatste woord zal hebben.

Op 29 december organiseerde Elitaş een bijeenkomst met 13 vertegenwoordigers van cryptocurrency-platforms die actief zijn in Turkije in het parlement in Ankara. Het werd ook bijgewoond door functionarissen van het ministerie van Financiën en Financiën, de Banking Regulation and Supervision Agency (BDDK), de Financial Crimes Investigation Board (MASAK) en de Centrale Bank van Turkije. De deelnemers spraken hun steun uit voor de goedkeuring van een regelgevend kader dat verdere wijzigingen mogelijk zou maken om veranderingen in de ruimte weer te geven.

AKP onderzoekt Britse, Amerikaanse cryptoregelgeving

Volgens een rapport van een ander groot Turks dagblad, Milliyet, hebben hooggeplaatste leden van de AKP deze week de huidige regelgeving in het VK, de VS en Japan herzien. Het bereiken van transparantie, veiligheid en controleerbaarheid van crypto-uitwisselingsplatforms zal de eerste prioriteit zijn van de eigen regelgeving van Turkije, onthulde Hürriyet, daarbij verwijzend naar partijfunctionarissen die ervoor kozen anoniem te blijven. Het tot stand brengen van een geschikte financiële omgeving om een ​​groeiende blockchain-sector te huisvesten, is het volgende belangrijke doel, voegde ze eraan toe.

Er zijn momenteel meer dan 30 crypto-handelsplatforms actief in Turkije, aldus de publicatie, en de markt voor crypto-activa van het land behoort tot de top vijf van de wereld met bijna 5 miljoen gebruikersaccounts. Het dagelijkse handelsvolume op de grootste beurs, Binance, bedraagt ​​ongeveer $ 320 miljoen. Vorige maand, MASAK beboet Het Turkse platform van Binance, BN Teknoloji, heeft 8 miljoen lira (toen meer dan $ 750.000) betaald voor overtredingen die zijn vastgesteld tijdens aansprakelijkheidsinspecties.

In mei 2021, MASAK heeft een reeks richtlijnen opgesteld voor cryptoserviceproviders, die uitwisselingen van digitale activa verplichten om identiteitsverificatie van hun klanten uit te voeren en verdachte transacties te melden, waaronder grootschalige handel. Het bureau kan boetes opleggen aan platforms die hun taken niet nakomen en zelfs hun eigenaren vervolgen.

De regels zijn aangenomen na twee Turkse crypto-uitwisselingen, Thodex en Vebitcoin, stopten plotseling met handelen, veroorzaakten verliezen voor duizenden investeerders en werden het doelwit van antifraudeonderzoeken. In oktober, een ander platform, Coinzo, ook gesloten. De populariteit van cryptohandel en beleggen in Turkije is tijdens de stijgende trend aanzienlijk toegenomen inflatie van de lira, maar cryptobetalingen waren verboden door de Turkse centrale bank.