Kryptowährung

Kosovo neemt honderden crypto-mijnmachines in beslag bij hardhandig optreden – Bitcoin-mijnbouw

Written by admin

De politie in Kosovo heeft nog een partij van meer dan 200 mijnbouwapparatuur in beslag genomen als onderdeel van invallen die donderdag begonnen. Het offensief tegen ondergrondse crypto-boerderijen werd gelanceerd nadat de autoriteiten in Pristina het op macht beluste munt slaan van digitale valuta’s te midden van een energiecrisis in het land hadden verboden.

Autoriteiten in Kosovo confisqueren mijnbouwapparatuur in het noorden van de Servische meerderheid

Wetshandhavers in Kosovo hebben honderden mijnbouwmachines in beslag genomen als onderdeel van pogingen om cryptominingactiviteiten in te dammen in het licht van elektriciteitstekorten. Bij de laatste politieoperatie in het overwegend Servische noorden van het land is één persoon aangehouden.

Een verklaring van de politie van Kosovo onthulde dat de autoriteiten in de gemeente Leposavic 272 apparaten in beslag hebben genomen die worden gebruikt voor de productie van cryptocurrency, meldde AFP. “De hele actie vond plaats en eindigde zonder incidenten”, merkte minister van Binnenlandse Zaken Xhelal Svecla op in een bericht op Facebook.

Minister van Financiën Hekuran Murati ging ook naar het socialemediaplatform om erop te wijzen dat het geschatte maandelijkse verbruik van de mijnbouwapparatuur even hoog is als het stroomverbruik van 500 huizen, met een waarde tussen € 60.000 en € 120.000. Murati verklaarde ook:

We kunnen de illegale verrijking van sommigen niet toestaan, ten koste van de belastingbetalers.

De nieuwe inbeslagname heeft het totale aantal mijnbouwplatforms dat in beslag is genomen sinds de invallen tegen mijnwerkers eerder deze week begonnen, op 342 gebracht, blijkt uit gegevens van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het hardhandig optreden begon nadat de regering in Pristina gestopt alle mijnbouwactiviteiten op dinsdag, daarbij verwijzend naar het groeiende stroomtekort in de koude wintermaanden.

Hardhandig optreden in de mijnbouw dreigt etnische spanningen te vergroten

Tijdens het regeringsoffensief op mijnbouwinstallaties liepen de spanningen hoog op tussen de centrale regering van Kosovo, gedomineerd door etnische Albanezen, en de etnische Serviërs die een meerderheid vormen in vier gemeenten in het noorden van de gedeeltelijk erkende republiek in Zuidoost-Europa. Serviërs accepteren het gezag van Pristina niet en hebben sinds de 1998 – 1999 . al meer dan twee decennia niet voor elektriciteit betaald Kosovo-oorlog.

Het openbaar nutsbedrijf van het land dekt zijn rekeningen nog steeds met zijn eigen inkomsten en volgens schattingen van lokale media komt het totaal op € 12 miljoen per jaar. De huidige energiecrisis, verergerd door onvoldoende lokale opwekking en stijgende importprijzen, bracht de kwestie op de voorgrond. De politie heeft ook twee invallen gedaan in gebieden met een etnische Albanese meerderheid, waarbij 70 mijnbouwapparatuur in beslag is genomen.

Het verbod op cryptomining werd door de minister van Economische Zaken, Artane Rizvanolli, gepresenteerd als een noodmaatregel, samen met andere maatregelen voorgesteld door een speciale parlementaire commissie. Critici hebben echter twijfels geuit over de wettigheid ervan, aangezien het slaan van digitale valuta niet is verboden door de huidige wetgeving. Een wetsontwerp over cryptocurrency-regulering dat in oktober bij het parlement is ingediend, moet nog worden aangenomen.

Vrijwaring: Dit artikel is alleen voor informatieve doeleinden. Het is geen direct aanbod of verzoek tot een aanbod om te kopen of verkopen, of een aanbeveling of goedkeuring van producten, diensten of bedrijven. Bitcoin.com geeft geen beleggings-, belasting-, juridisch of boekhoudkundig advies. Noch het bedrijf, noch de auteur is verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies veroorzaakt of beweerd te zijn veroorzaakt door of in verband met het gebruik van of het vertrouwen op de inhoud, goederen of diensten die in dit artikel worden genoemd.