Kryptowährung

SEC beschuldigt Australische ‘Man Behind the Machine’ in $41M Crypto Fraud Scheme – Regelgeving

Written by admin

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een Australische burger aangeklaagd die zichzelf de “Man achter de Machine” noemde in een frauduleus crypto-schema dat bijna $ 41 miljoen ophaalde. Hij en zijn bedrijven hebben “materieel valse en misleidende verklaringen afgelegd in verband met een niet-geregistreerd aanbod en verkoop van digitale activa.”

‘Man achter de machine’ aangeklaagd door SEC

De SEC kondigde donderdag aanklachten aan tegen de Australische staatsburger Craig Sproule en twee bedrijven die hij oprichtte voor “oplichting van investeerders”. De twee bedrijven zijn Crowd Machine Inc. en Metavine Inc.

De seconde zogenaamd dat ze “materieel valse en misleidende verklaringen hebben afgelegd in verband met een niet-geregistreerd aanbod en verkoop van digitale activa.”

De effectentoezichthouder legde uit dat Sproule zichzelf in berichten op sociale media de ‘man achter de machine’ noemde. Hij beweerde $ 40,7 miljoen te hebben opgehaald in een initiële muntaanbieding (ICO) van Crowd Machine Compute Tokens (CMCT’s). Het aanbod vond plaats tussen januari en april 2018.

In plaats van de ICO-opbrengsten te gebruiken voor het doel dat hij investeerders vertelde, beschreef de SEC:

Crowd Machine en Sproule begonnen meer dan $ 5,8 miljoen aan ICO-opbrengsten om te leiden naar goudmijnentiteiten in Zuid-Afrika – een gebruik dat nooit aan investeerders werd bekendgemaakt.

De effectenwaakhond zei ook dat Crowd Machine en Sproule hun aanbiedingen en verkopen van CMCT-tokens niet hebben geregistreerd. Bovendien hebben ze willens en wetens de tokens verkocht zonder te bepalen of de investeerders geaccrediteerd waren.

Kristina Littman, hoofd van de Cyber ​​Unit van de SEC Enforcement Division, merkte op:

Sproule en Crowd Machine misleidden investeerders over hoe ze de ICO-opbrengsten gebruikten, door geld uit te geven aan een geheel ongerelateerde regeling.

De klacht van de SEC “beschuldigt Sproule en Crowd Machine van het schenden van de antifraude- en registratiebepalingen van de federale effectenwetten.”

De twee en beklaagde Metavine Pty. Ltd., een gelieerde Australische entiteit, stemden in met vonnissen zonder de beschuldigingen toe te geven of te ontkennen.

Het is hen verboden deel te nemen aan toekomstige effectenaanbiedingen. Het is Sproule ook verboden “om als functionaris of directeur van een beursgenoteerd bedrijf te dienen, en [will be ordered] om een ​​civiele boete van $ 195.047 te betalen.” Verder moeten de CMCT-tokens worden uitgeschakeld en verwijderd van crypto-handelsplatforms.