exklusiv Facebook

Social Media Giant Wechat ter ondersteuning van China’s CBDC, platform dat naar verwachting de acceptatiegraad zal verhogen – Fintech Bitcoin News

Written by admin

De Chinese sociale-mediagigant Wechat heeft gezegd dat het de digitale yuan zal ondersteunen in een beweging die naar verwachting het aantal Chinese inwoners dat de digitale valuta van de centrale bank (CBDC) gebruikt, zal vergroten. Wechat’s ondersteuning van de digitale yuan maakt mogelijk gebruik van de digitale valuta voor de 800 miljoen actieve gebruikers van de sociale media.

Nieuwe app geeft toegang tot CBDC

Wechat, een van China’s grootste berichten- en betalingsapps, gaat naar verluidt de digitale yuan, de Chinese CBDC, ondersteunen. De toevoeging van de CBDC aan het sociale platform zal naar verwachting de acceptatiegraad van de digitale yuan verhogen.

Het besluit van de berichtengigant om de CBDC te ondersteunen komt kort na de lancering door de centrale bank van de e-cny-app die gebruikers in bepaalde Chinese regio’s en steden toegang geeft tot de digitale yuan.

Echter, zoals de verslag doen van in de Coinrivet-aantekeningen suggereert de aankondiging van Wechat, evenals de opname van Alipay van Alibaba in het ecosysteem van de digitale valuta, dat de e-cny-app alleen mogelijk niet het doel van de centrale bank zal bereiken om meer Chinezen ertoe te brengen de CBDC te gebruiken.

Redenen van de centrale bank om samen te werken met Wechat en Alipay

Ter ondersteuning van deze bewering citeert het rapport Linghao Bao, een analist bij consultancy Trivium China, die zegt dat hij de zin ziet van het besluit van de centrale bank om de twee internetgiganten te coöpteren. Hij zei:

Chinese consumenten zitten zo vast aan Wechat Pay en Alipay, dat het niet realistisch is om ze te overtuigen om over te stappen op een nieuwe mobiele betaalapp. Het is dus logisch dat de centrale bank samenwerkt met Wechat Pay en Alipay, in plaats van het alleen te doen.

Wechat’s ondersteuning van de digitale yuan draagt ​​bij aan de groeiende lijst met gebruiksscenario’s van de app voor sociale media, die al een betalingsdienst bevat, Wechat Pay. De toevoeging van de CBDC door de socialemediagigant aan betalingsdiensten geeft de digitale valuta mogelijk ook toegang tot de ongeveer 800 miljoen actieve gebruikers van Wechat.

Wat is uw mening over dit verhaal? Vertel ons wat je denkt in de comments hieronder.

Terence Zimwara

Terence Zimwara is een in Zimbabwe bekroonde journalist, auteur en schrijver. Hij heeft uitgebreid geschreven over de economische problemen van sommige Afrikaanse landen en over hoe digitale valuta Afrikanen een ontsnappingsroute kunnen bieden.

Afbeeldingscredits: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons